Boerenkoolstoemp pssst ... zonder aardappelen

Een stoemp of stamppot of ... geen idee welke naam er nog aan gegeven wordt, maar ... deze is zonder aardappelen! En weet je, het is nog eens superlekker. Zeker ook lichter verteerbaar dan de versie met aardappelen.
Benieuwd? Kom lees maar verder, en in een mum van tijd staat deze ook op jouw tafel. Toppie!
Wat heb je in huis?
1 bloemkool, 1 boerenkool, 50 g gerookt spek, 1 potje soyaroom, p en z, nootmuskaat.
Bloemkool verdelen in roosjes en in een kookpot brengen, leg daarop de fijn versneden boerenkool. Kook samen gaar.
Bak intussen het spek, en snij in heel dunne reepjes.
Giet het water af, pureer, en doe er de room bij. Heel goed kruiden.
Meng de spekjes eronder, laat nog even goed verwarmen (al roerend en vuur niet te hoog).
Lekker met gegrilde worst.
Smakelijk en geniet!