Garnaalkroketten

04-11-2018

Wat een lekkere klassieker is me dat zeg!

Ieder jaar maak ik ze in deze tijd van het jaar, want het is nu hét seizoen (sept - dec) van de garnaal.  Een stevig werkje is het. Maar eenmaal op je bord en ik ervan proef, ja ... maak ik toch een vreugdedansje hoor (en ik ben niet alleen).

Ik maak ze met de fumet die ik van de koppen en de pellen heb gemaakt. Maar je kan perfect ook helft fumet, helft melk werken.

Op 1/2l vloeistof gebruik je een roux van 50g boter en 50g bloem, zo maak je een stevig dikke saus. Goed kruiden, voeg al roerend een ei toe (van het vuur) en werk af met citroensap. Op het laatst de 150 g garnalen toevoegen. 

Breng in een vorm en laat 12u rusten in de koelkast.

Daarna kun je de kroketten vormen als volgt.

Verdeel de pâte in de vorm in gelijke stukken en paneer ze. Wentel eerst in de bloem, daarna in eiwit, en tenslotte in paneermeel. Bij niet stevig genoeg herhaal je nog een keertje. 

Laat nog even rusten in de koelkast.

Frituren op 160°C, gedurende enkele minuten totdat ze goudbruin zijn.

Serveer met slaatje en gefrituurde peterselie. Voor de liefhebbers en het oog, leg je nog een partje citroen erbij. 

SMAKELIJK!



 

Karen Maenhout - foodlover en foodblogger
Alle rechten voorbehouden 2018
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin