It's veggie-rock 'n Courgette-roll

26-11-2018

Een swingende vegetarische ovenschotel.  CRUNCHY COURGETTEROLLETJES IN AUBERGINESAUS

Zin om ook te shaken bij dit gerecht? Lees de handleiding!

Nodig voor 4 personen:

2 courgettes in slierten (doe dit met een grote dunschiller of rasp) - 1 blikje gepelde tomatenblokjes - 2 aubergines in kleine blokjes - 1 ui - look - provençaalse kruiden - olijfolie - 1 ei - 1 potje schapenkaas (of je kan ook kiezen voor geitenkaas of een ander zacht kaasje) - 1 pakje fetakaas - 1 zoete puntpaprika in kleine blokjes - 50 g half zongedroogde tomaatjes - 2 eetlepels paneermeel - 2 eetlepels fijngesneden basilicum - 2 eetlepels fijngesneden peterselie.

Bereid eerst de saus: ui en aubergine goed aanstoven in hoeveelheid olijfolie, kruiden, tomatenblokjes erbij. Op zacht vuur verder laten garen (aubergines moeten goed gaar zijn), toch zeker een 30-tal minuten.

Saus in vuurvaste schotel brengen.

De kazen mengen met de paprika en half zongedroogde tomaatjes, en het ei. 

Breng telkens een lepel op een reepje courgette en rol dicht, en rol nog eens in een reepje. Zet de rolletjes recht in de saus.

Als laatste maak je de crunchy: meng paneermeel,peterselie en basilicum met enkele lepels olijfolie. Lepel telkens hiervan wat op de rolletjes.

Plaats nog een 40-tal minuten in de oven op 180°C.

Je kan dit gerecht opdienen met rijst.


Smakelijk en geniet, want je zal succes hebben.



Karen Maenhout - foodlover en foodblogger
Alle rechten voorbehouden 2018
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin