Pasta met champignons

Na het gezellige kerstfeest met heeeel veel eten, houden we het weer wat gewoontjes. We gaan opnieuw voor SIMPEL en LEKKER, vooral het eerste.
Deze tijd van het jaar kun je overheerlijke champignons - bospaddestoelen verkrijgen. Neus wat rond, en koop er van goede kwaliteit. Zorg dat ze stevig zijn, en niet vochtig. Let op de verpakking (liefst geen ...), het beste is dat je ze los koopt, zo blijven ze mooi droog en stevig. Ga bv naar de lokale groentenboer, of een biomarkt ... in een supermarkt zijn ze vaak met teveel plastic verpakt. Maar kies uiteraard waar jij het comfortabelst bij voelt.
Voor 2 personen:
Een 500 g mix van paddestoelen, 1 ui, 100 g gerookt spek, peterselie, p en z, naar eigen smaak/ wens een teentje look. - gekookte tagliatelle voor 2 personen - soyaroom (of gewone) - harde kaas pecorino of een harde schapen- of geitenkaas.
Paddestoelen goed schoonvegen. Tip: laat ze NIET in water liggen, want ze zuigen als het ware water op en laten ze weer los bij hoge temperatuur.
Versnij de paddestoelen.
Snipper ui fijn, en versnij het spek. Beiden samen bakken. Voeg de paddestoelen, mag op redelijk hoog vuur, maar roer goed om.
Verlaag het vuur en voeg room, look en kruiden toe. Roer goed, en laat nog even goed opwarmen. Doe er peterselie bij.
Verdeel over de tagliatelle, werk af met plakjes kaas (gebruik dunschiller), en wat peterselie.
Smakelijk en geniet!
Voor de veggie-variant, laat je het spek weg, maar doe er een ui extra bij.