Vegetarische Tajine

Een tajine met heel wat lekkere herfstgroenten van bij ons. Voor de kleur en de geur hoef je het zeker niet te laten...
Wat moet je in huis hebben? voor 4 personen
1 peterseliewortel - 2 gele raapjes - 2 zoete aardappelen - 1 rode paprika - 1 zoete puntpaprika - 1 ajuin - look - cayennepeper - 1 groentenbouillonblokje - 8 tal abrikozen - 2 bokaaltjes kikkererwten - ras-el-hanout
De groenten schoonmaken en in grove stukken snijden. Wat olijfolie verhitten en de uien erin stoven, voeg de rest van de groenten toe, omroeren. Kruiden en bouillonblokje toevoegen. Laten garen 40tal minuten.
De kikkererwten afgieten en op een ovenplaat brengen. Overgieten met olijfolie en kruiden met ras-el-hanout. 15 minuten laten bakken in de oven op 180°C.
Dien de tajine op met de gebakken kikkererwten.
Smakelijk en ... geniet!
Bij 'uit de keuken' vind je een 'wist-je-dat-je' over kikkererwten.