Witloofrolletjes eventjes anders

12-12-2018

Enkele jaren geleden, geen idee hoelang, kenden we Sonja Kimpen op tv. Aangezien ik toen ook al bezig was met voeding, inspireerde die dame mij toch.  In één van haar kookboeken kon je eenvoudige maaltijden terugvinden die gezonder werden gepimpt. Ook de witloofrolletjes met gerookte zalm.

En ik blijf dit nog steeds doen ... zoveel jaren later. Maar dan wel mijn eigen versie intussen. Zonder koemelk. Dit is een zeker een lichte versie, want de bechamelsaus valt mij telkens te zwaar. 

Benieuwd? 1 pot heb je nodig. Jawel je leest het goed.

Voor 4 personen:

8 stronken witloof - p en z - olijfolie of boter - water - 16 sneetjes gerookte zalm - 2 x sojaroom bv alpro - 25 g geraspte geitenkaas - 1 à 2 eetlepels maïzena

Bak het witloof even aan in de vetstof, voeg water aan toe, en kruid goed. Deksel erop, laat een 30 minuten sudderen.

Haal de witloofstronken uit de pot, en laat uitlekken. 

Bij de overgebleven vloeistof voeg je de room aan toe, laat goed verwarmen. Hou nog wat room over, en breek hierin de maïzena. Giet het mengsel bij het kookvocht en laat indikken. Kruid de saus goed met p en z, en nootmuskaat.

Wikkel de witloofstronken in sneetjes gerookte zalm. Leg ze in een ovenschotel en overgiet met de saus. Strooi er nog wat geraspte kaas over.

Nog even in de oven een 20-tal minuten, grillen maar!

Ik maak er een groentenpuree bij, hier op de foto is het puree van zoete aardappel en peterseliewortel. 

Smakelijk en geniet.

P.S.: ja, je bord uitlikken is toegestaan ;-)


Karen Maenhout - foodlover en foodblogger
Alle rechten voorbehouden 2018
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin