Worteltaart

Er bestaan heel veel recepten voor worteltaart, na wat aanpassingen door mezelf vind ik deze persoonlijk toch lekker.
Voor mijn versie gebruik ik geen slagroom of kwark voor de 'frosting' maar een smeuïge schapenkaas.
Interesse?
700 g wortelen afgewogen, en erna geraspt - 2 x 150 g rietsuiker - 375 g bloem - handvol rozijnen - handvol noten - 4 eieren - 235 zonnebloemolie - 1 zakje vanillesuiker - 7 g bakpoeder - rasp van 1 sinaasappel - 1 snuifje zout - 2 koffielepels kaneel - 1 koffielepel gemberpoeder
Frosting: 2 doosjes schapenkaas (ik gebruik die van het merk 'boni', zelfde formaat als de zachte geitenkaasjes) - 2 zakjes vanillesuiker - rasp van citroen of sinaasappel
Bereiden!
Geraspte wortelen mengen 1 deel suiker en wegzetten.
Eieren loskloppen met 2e deel suiker, olie en vanillesuiker. Gezeefde bloem, bakpoeder, specerijen en rasp van sinaasappel erbij spatelen.
Rozijn en gehakte noten er nog onder mengen. Daarna de wortelen met de suiker.
Verdeel in vorm.
Bak 40 minuten op 175°C.
Na afkoelen, maak je de frosting. Kaas met vanillesuiker en rasp goed mengen. Smeer hiermee de taart in en versier met noten en rozijnen.
De frosting kan je gerust ook maken met 150 g roomkaas en 100 g kwark. Of evt slagroom voor de liefhebbers.
SMAKELIJK EN ... GENIET x